Tuesday, 21 February 2012

a moment at osaka

assalamualaikum semua ^^

Ohayogozimashita.~ mina mina simawa, hyakai akaikai nagobaka~ haha :D .pandaikan aku berbahsa jepon. Pandai la sangat ! hee :) . okeyh, aku tak pandai. jangan pecaya sudah. abaikan ejaan tuh. sebenarnya tu lah lagu yg dinyanyikan luffy (watak dlm one piece) time dia sesat kt tengah hutan . haha kelakar gile kot. dengan suaranye sekian perangai lagi lah.. gile. cerita kartoon yg paling aku suke.

ni lah dye luffy si sengal.

entry kali ni aku bkn lah nak cerita tentang luffy atau pon kartoon jepon, bukan bukan. sebenarnya aku nk kongsi sedikit sebanyak pengalaman kitorang semasa kt jepun dulu. hee untunglah!! .walaupon hakikatnye cerita ni dah basi,, erk.suko hati den lah woi ..  akhir bulan januari lepas kot, hah ~ tudiah.. awat tak cerita taun depan je. haha :p . kitorang pi makan angin kt sebuah taman yg ala2 kejepunan.

perjalanan yg agak jauh, memakan masa dalam 4-5jam. ooo, jam makan masa eh? O.o ahaa, tapi kitorang semua low profile, naik bas n train je la. janji sampai kan.. lebih kurang jam2.15 petang kitorang selamat sampai di Helwan. nama tempat ok. masing2 muke kelaparan, so sebelum tuh kitorang melantak dengan naganye. haha :) then, baru lah kitorang semua menggediks dengan bermacam gaya dan lagaknye. huh ~ layan je lah kanak-kanak ribena ni kan..

*pintu masuk.
*bila naga kelaparan. haha :D
port makan kitorang.
kanak2 kah mereka??
first time menjejakkan kaki kt jepun nih weh ! kau penah? haha. seronok je mata memandang. :)

pondok warisan.
tersilap teknik, out of fokus :(
i like his one. :)
sory terkabur sgt. hehe
jambu kah beliau?
tengah2 seronok kitorang bergambar tibe2 hujan renyai2 turun. apa lagi lintang pukang masing2. tak cukup tanah semua. eh .. tu tambah je. haha. sementara menunggu hujan reda kitorang balun qasidah se lagu dua. agak meriah jugak la kitorang beselawat ramai2 kt sebuah pondok berhampiran. jadi tumpuan ramai kot. terasa diri famous jap .erk ! perasan. haha .

siap record lagi tuh.
solatulla salamullah~
abes je qasidah, hujan berhenti. Alhamdulillah, rahmat. pastu masing2 jd kanak-kanak semula. kebetulan ade port ala2 fun fair gitu.. kecik2 dulu tak dapat nak main, dah besau ni lah nak merasa kan. hee :p

:p
anak sape lah ni..
 hah ! sebelum kitorang pulang, aku nk kasi korang puas2 dulu tengok taman nih. yela, korang kan belum pernah datang lagi. hehe :p

okeyh ! sampai sini sahaja dulu. selamat jalan semua. ^^,


tata titi tutu.. :D

2 comments:

.eypgonzales. said...

kemain aok ye , kekonon sampai ek osaka .. btw , smart kot pic-pic pakai filem nieh .. nak nangis aq tengok .... HAHAHAHA

Musafir Jalanan said...

seronoknye dah pergi merayau kat bumi Jepun, . . . . . kami belum pernah keluar daripada Malaysia lagi takat ni, . . .

http://budakgetah91.blogspot.com/2012/12/hikayat-si-kucing-jalanan.html