Thursday, 19 January 2012

budak mentah lagi..

assalamualaikum..
kabare ?? hahaa ,tu je bahase jawe yg aku tau..walaupun hakikat sebenarnye aku ni keturunan jawe jugak,tapi sepatah ayat pon aku xreti..nenek aku cakap aku ni 'jawe murtad' (keturunan jawe xreti bhs jawe).. erk. sebelum mengarut lagi panjang aku stop dulu cerite-cerite keturunan ni..okeyh ! lupekan

hmm..episode kali ni agak melawakkan diri aku lah *buat-buat faham jela*,,yelah kan,dulu berangan je nk dapatkan kamere,hah,,skali dah depan mate..bukan main seronok..lepas je aku beli kamere minOlta tu terus aku pergi kedai nk cari filem.excited sangat la kan.kononnye buat2 macam da 20tahun pakai kamere filem,, huh ! gaye snap tuh bukan main lagi.kalah kot model.

tapi malangnye pekare yang agak mengecewekan berlaku.sekeping gambar pon xdapat ! huh. marah gile mase tuh.s#%^&* punye arab ! jual barang rosak kt aku.tapi lepas je aku suh senior aku tengok2 kan,,aku terase nak gelaks sekuat hati ,tapi hati kan.. mane ade orang dengar..agak memalukan aku bile aku dapat tau yg sebenarnye aku dah salah care pasang filem. haha ! yela.budak mentah lagi..
first roll :::::::::::::::::
mulenye dalam kepale otak-otak aku ni terbayang bahawasenye gmbar2 filem ni same macam pakai DSLR. kalau fokus kt muke tu tepikir boleh nampak segale jerawat-jeragat yg ade.bile dah siap cuci tu..ni lah hasilnye yg aku dpt.. korang tgok lah sendiri..

  • minolta x-370n
  • lens f=28mm 1:2.8     
 #gambar atas n bawah tu waktu malam,yg tengah tu je siang.

haha :D dah macam hidup tahun 80-an kot.. mase nih reaksi aku agak kurang seronok jugak lah..mane taknye,lain yg aku pikir lain pulak yg aku dapat..huh..tapi aku hampir telupe yang aku ni pakai kamere filem je lah !! hahaha :P then,nampak sangat la kementahan aku kat situ..
"untung ade analogue camere"

tapi biaselah..setiap yang mempunyai kelebihan pasti ade kekurangannye..contoh cm aku la.ade kamere filem zaman 90an..tapi sayang rupe aku tak macam korea,yg banyaknye ala2 org jawe.. hahaha !
ok,sambung balik..



kamere aku ni agak sensitif ngan movement.paling ketare waktu malam.. shutespeed kot.aku sebut macam tulah,, tak tau la pulak nk eje dye , haha..okey lah korang.. next time aku cerite lagi ape yg bekait n seangkatan dgnnye.. sebelum tu,korang layan la pic kt bawah ni

p/s: siape pon kite walau tecampak di mane sekali pon kite.. jgn lupe jage solat..sebab:
"jika sempurna solat seseorang itu,maka sempurnalah amalannye."


:D salam perkenalan buat mereke yg tak kenal aku dari bumi Egypt nih..kepade mereke2 yg ade ilmu tentang analogue or lomografi cm ni kongsi-kongsi la ngn aku ye. nk jugak blaja sikit-sikit.. sampai di sini dulu lah..
selamat membace semua ! wassalam :p

1 comment:

.eypgonzales. said...

perasan tak , bile cursor or mouse menyentuh gambar tu , gambar akn membesar ..?? SMART ! rajen2 la updet yer .. :)